Review us on

Google!

Implant dentar Brașov

Lipsa unui dinte reprezită o problemă ce se poate complica cu migrarea dinților, cu modificări la nivel de ocluzie (mușcătură) și până la patologii de ordin general. Soluția optimă pentru unul sau mai mulți dinți lipsă este implantul dentar.  Acesta este format dintr-un mic șurub din titan care înlocuiește cu succes rădăcina dintelui natural.

Inserare implant dentar

Inserarea implantului reprezintă o intervenție chirurgicală ce se realizează sub anestezie locală. Acesta va fi ales în funcție de diametru și lungimea lui, pentru a obține o etanșeitate și rezistentă maximă. Ulterior i se atașază un bont protetic și o lucrare protetică provizorie (coroana dentară). Ulterior i se atașază un bont protetic și o lucrare protetică provizorie (coroana dentară).

 

Cine poate beneficia de implant dentar?

Tratamentul cu implanturi dentare se poate efectua la o gamă largă de pacienti, inclusiv pacienților cu diverse afecțiuni, în urma unor analize de specialitate. Chiar și pacienții total edentați (care nu mai niciun dinte natural) pot beneficia de acest tratament.

implant dentar Brasov, implanturi dentare Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6, Megagen, Straumann

Beneficiile tratamentului cu implanturi dentare

  • Înlocuirea dintelui lipsă
  • Menținerea osului și gingiei sănatoase
  • Reabilitarea mușcăturii
  • Evitarea patologiilor de articulație temporo mandibulare
  • Reabilitarea estetică și funcțională - redă naturalețea zâmbetului
  • Nu afectează sănătatea dinților vecini așa cum se întâmplă în cazul punților dentare
  • Durata de viață a implantului este mult mai mare decât cea a unei proteze sau punți dentare. Acesta nu necesită o atenție sporită în alimentație și igienă orală, spre deosebire de puntea sau proteza dentară. Practic este ca un dinte natural.

 

dr. Dan Brînza

medic dentist, competență în implantologie
implant dentar | chirurgie orală

Dotată cu tehnologie de ultimă generație, clinica SmileLab din Brașov ne asigurăm că avem parte de un workflow confortabil atât pentru pacient cât și pentru medic, durerea este complet eliminată, iar pacienții noștri au parte de o experiență minunată, unde teama este înlăturată.

 

Tipuri de implanturi dentare folosite la SmileLab

Implant dentar Straumann: Implantul dentar Straumann are o rată de succes de 98-100%, este fabricat în Elveția iar calitatea, biocompatibilitatea, rezistentța și precizia acestui tip de implant îl situează în topul selecțiilor, mai ales când vorbim de pacienții cu diverse afectiuni, precum diabet.

Implant dentar Bredent, Fast and Fixed: Sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed a revoluționat domeniul stomatologiei și a redat încrederea persoanelor total edentate (care și-au pierdut toți dinții naturali). Prin inserarea a 4 sau 6 implanturi dentare, peste care se fixează o lucrare dentară definitivă, pacientul are parte de o alternativă la proteza dentară clasică, o alternativă cu lucrare fixă, care nu necesită îngrijire constantă, nu reprezintă un disconfort si nu cade din gură.

Implant dentar Megagen: Implanturile Megagen oferă soluții moderne, de o calitate superioară și sunt utilizate pentru înlocuirea unui dinte absent, atât în zona maxilarului, cât și în zona mandibulei.

Osstem: Implantul Osstem este de înaltă calitate și concurează cu succes cu implanturile fabricate în țările Europene. Acest implant are o rată de supraviețuire de 99% și are cea mai mare rată de utilizare. Acestea sunt produse în Coreea de Sud.

Durata de viață a unui implant dentar

Un implant ar trebui garantat 10-15 ani! Atenție la medicii care spun că implanturile puse de ei vor rezista pentru totdeauna! În momentul actual, rata succesului în implantologie este de 90-95%. Este o îmbunătățire fantastică față de acum 10 – 20 ani când rata de succes era mult mai mică.

Echipa SmileLab este formată din medici specialiști în implantologie care colaborează cu medicii specializați în protetică dentară și estetică dentară, astfel încât reușita tratamentului este garantată.

implant dentar Brasov, implanturi dentare Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6, Megagen, Straumann

Etapele inserării implantului dentar

  •  Extracția dintelui care nu mai poate fi salvat
  • Inserarea implantului (care se poate realiza în aceeași zi cu extracția, dacă rădăcina este sănătoasă și dacă nu necesită intervenții suplimentare – ex. sinus lift)
  • Montarea bontului protetic temporar și a lucrării protetice temporare
  • Osteointegrarea (3-6 luni)
  • Fixarea lucrării protetice definitive.

implant dentar Brasov, implanturi dentare Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6, Megagen, Straumann

Dinți lipsă?

Implanturile dentare reprezintă fără îndoială soluția ideală.

Întrebări & răspunsuri

Este nevoie de 3-6 luni pentru ca implanturile dentare să se osteointegreze complet. Există totuși situaţii când lucrările dentare se pot instala pe implanturi chiar în aceeași zi sau în câteva zile; acest lucru depinde în primul rând de calitatea osulu. Putem discuta soluţiile potrivite de tratament după analiza situaţiei clinice.
Persoanele cărora li se recomandă implanturi dentare sunt oamenii care au pierdut unul sau mai mulți dinți, pacienții care nu au probleme de sănătate cre pot împiedica inserarea implanturilor dentare. Implanturile dentare se pot recomanda de îndată ce s-a încheiat perioada de creștere, adică după 18 ani.
La fel ca și dinții naturali, implanturile dentare necesită o igienă orală corespunzătoare, dar și vizite la medicul stomatolog. Perioada de refacere diferă în funcție de cazul fiecărui pacient și de complexitatea acestuia. Înainte de inserarea unui implant dentar se recomandă administrarea de antibiotice pentru a minimiza riscul apariției unei infecții. Implanturile trebuie îngrijite la fel ca dinții naturali, prin periaj de două ori pe zi, utilizarea apei de gură și a aței dentare. Totodată, dantura trebuie igienizată profesional o dată la 4 sau 6 luni.
Intervenția de inserare a implanturilor dentare nu este dureroasă, aceasta fiind realizată cu anestezie locală. După inserarea implanturilor, pe perioada vindecării, intensitatea durerii este moderată și nu o depășește pe cea a unei extracții dentare. Utilizarea anesteziei locale îi oferă medicului posibilitatea de a comunica cu pacientul în timpul intervenției. Există și situații când se poate recurge la anestezie totală la pacienții anxioși sau care sunt supuși unor intervenții mai complexe. Cazurile în care se folosește anestezia totală în implantologia orală sunt foarte rare.
STOMATOLOGIE
stomatologie | clinică dentară | implanturi dentare | coroane & fațete dentare