Review us on

Google!

Estetică dentară Brașov

Estetica dentară este acea ramură a stomatologiei care se ocupă în mod special de acel zâmbet estetic, frumos dar și sănătos. Este o ramură din ce în ce mai căutată în ultimul timp. Medicul dentist nu mai este doar cel care tratează durerea ci și cel ce aduce o notă de frumusețe când vine vorba de zâmbet.

Dacă îți dorești un aspect mai frumos al dinților tăi în ceea ce privește mărimea, forma, culoarea, spațiile dintre ei.. sau ai suferit un traumatism dentar și îți dorești o schimbare, atunci estetica dentară te poate ajuta. Echipa SmileLab este pregatită să îți fie alături și să îți ofere acel zâmbet pe care l-ai visat.

Albirea dentară profesională, fațetele dentare e.max și no-prep, încrustațiile dentare e.max, coroanele ceramice e.max și cele din zirconiu, toate acestea sunt tratamente ce țin de estetica dentară. Cu ajutorul unei tehnologii avansate, a materialelor de înaltă calitate cât și a unei echipe bine pregătite, orice transformare este posibilă.

În urma acestor tratamente zâmbetul este unul frumos, estetic ce armonizează trăsăturile feței, ce imită perfect structura și textura dinților naturali.

estetica dentara Brasov, fatete dentare, albire dinti Brasov

Albire dentară profesională în Brașov

Unul dintre cele mai căutate tratamente de estetică dentară, minim invaziv și cu rezultate imediate este albirea dentară. Anumiți factori alimentari precum tutunul, cafeaua, ceaiul, vinul roșu sau medicamentele (tetraciclina) pot produce modificări nedorite ale culorii dinților.

În clinica SmileLab oferim soluții de tratament de înaltă calitate, sigure și rapide. Albirea cu lampa Zoom îți redă un zâmbet cu până la 6-8 ori mai alb în doar 45 de minute. Tehnica este simplă și nu implică durere.

 

 

dr. Laura Buvnariu

medic dentist, competente în estetică dentară
fațete dentare | albire dentară | coroane

dr. Raul Ianoș

medic dentist generalist, competență protetică dentară
coroane dentare | fațete dentare | albire

Fațete dentare, coroane dentare, încrustații dentare: Acestea folosesc materiale de înaltă calitate cu o rezistență și biocompatibilitate crescută, precum e.max, zirconiu.

Fațete dentare Brașov

Acestea sunt cea mai minim invazivă metodă de a reface un dinte. Se îndepărtează doar o cantitate mică de smalț. Ulterior se aplică fațetele pe suprafața vizibilă a dinților cu scopul de a îmbunătăți și de a corecta anumite deficiențe ale zâmbetului. Ceramica, materialul din care se realizează este un material durabil, biocompatibil, prietenos cu dintele și gingia. Cu toate acestea, igiena dentară nu trebuie uitată. Așadar, dacă întâmpini probleme precum strungăreața, dinți cu spațieri, dinți ciobiți, dinți cu modificări de culoare, atunci fațetele pot fi o soluție optimă pentru tine. Categoric, acest lucru se poate stabili în urma unui consult de specialitate în care se observă ocluzia (mușcatura) și alte detalii. Fațetele se aplică pe grupul dinților frontali, nu și pe măsele.

Coroane dentare Brașov

Reprezintă soluția ideală pentru un zâmbet sănătos și frumos. Se apelează la acest tip de tratament atunci când un dinte este cariat excesiv, fisurat, fracturat, are forme inestetice, a suferit un tratament de canal, în tratamentul implantologic.

Coroanele dentare intră și ca piesă componentă a unei punți dentare. Coroana dentară arată și se simte la fel ca un dinte natural. Spre deosebire de fațete, acestea îmbracă toată suprafața dintelui într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută. Coroanele dentare sunt indicate atât pentru grupul dentar frontal cât și lateral.

estetica dentara Brasov, fatete dentare, albire dinti Brasov

Încrustații dentare Brașov (inlay / onlay)

Sunt o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, dar de data aceasta nu din material compozit ci din ceramică, complet fizionomică. Prin această tehnică se restabilesc punctele de contact dintre dintele afectat și dinții vecini fără a afecta papila interdentară și gingia.

Cât despre tehnologia folosită avem parte de prezența scanner-ului intraoral pentru amprentarea digitală a arcadelor dentare, menită să ajute medicul dentist în reproducerea cât mai fidelă a noului dinte. Mult superioară mulajului clasic, în care dintele face contact cu substanța fluidă.

estetica dentara Brasov, fatete dentare, albire dinti Brasov

Hollywood Smile?

Dacă îți dorești un zâmbet estetic, ai ajuns la locul potrivit!

Întrebări & răspunsuri

Fațeta dentară este o foiță ceramică subțire, care așezată peste dinte, îmbunătățește semnificativ zâmbetul. Personalizate în funcție de culoarea și forma generală a dinților existenți, fațetele dentare sunt o versiune nouă a aspectului dinților tăi, menită să repare dinții fracturați, ciobiți, îngălbeniți sau decolorați, care nu pot fi supuși unor obturații dentare tradiționale.
Pacienții pot apela la fatete dentare în următoarele situații: - Când apare decolorarea dentară ca urmare a unui tratament de canal radicular sau a unei leziuni traumatice - Când intervine decolorarea provocată de consumul de medicamente sau de expunerea excesivă la fluor - Când au dinți ciobiți sau fracturați - Când prezintă dinți strâmbi, dar nu doresc să opteze pentru un tratament îndelungat, cum ar fi cel cu aparat dentar - Se intenționează înlocuirea fațetelor dentare uzate - Când se confruntă cu dinți prea mici sau ascuțiți - Când au dinți încălecați, neuniformi sau de formă neregulată - Când între dinți există goluri - Alte probleme estetice.
ațetele dentare prezintă o rezistență similară dinților tăi, însă este necesar să le întreții în mod corespunzător, identic dintilor naturali : periaj de cel puțin 2 ori pe zi, folosirea aței dentare și inclusiv 2 igienizări profesionale / an. Durata medie de viață a fațetelor dentare se încadrează între 7 și 15 ani, dar după acest interval ele ar trebui înlocuite. În caz contrar, fațetele deteriorate pot expune dinții la carii sau alte probleme grave. Prin urmare, este necesar să revii la cabinet pentru înlocuirea acestora.
Gelul profesional, pe bază de peroxid de hidrogen, curăță smalțul, integritatea acestuia rămânând intactă. Deoarece substanța organică are în compoziția ei o cantitate semnificativă de apă, după procesul de albire, se poate constata o sensibilizare a dinților, datorită deshidratării. Dar, acest pas nu este iremediabil. Substanța organică a smalțului își va recăpăta, în timp, conținutul de apă. În perioada de rehidratare a smalțului, două săptămâni, după procedura de albire, nu se recomandă băuturile colorate. Dintele este expus repigmentării.
Există numeroase studii care afirmă că tratamentele de albire nu produc prejudicii la nivel de substanţă dentară, atâta timp cât după tratament se fac aplicaţii de calciu şi fluor pentru a reface caracteristicile iniţiale ale smalţului. Care sunt efectele albirii asupra obturaţiilor (plombelor), faţetelor şi coroanelor dentare? Substanţele de albire dentară nu au niciun efect la nivelul restauraţiilor preexistente. De aceea lucrările protetice trebuie înlocuite după acest tratament, dacă se doreşte obţinerea aceleiaşi nuanţe. Astfel, înainte ca medicul stomatolog să înceapă tratamentele stomatologice, pacientul trebuie să anunţe dacă dorește să opteze pentru albirea dintilor.
STOMATOLOGIE
stomatologie | clinică dentară | implanturi dentare | coroane & fațete dentare